President külastas Ecobio biogaasitehast

18. oktoobril külastas oma Põhja-Eesti visiidi raames EKT Ecobio gaasitehast president Alar Karis. Riigipeale tutvustati ainsa kodumajapidamistest biojäätmeid toorainena kasutava tehase töötehnoloogiat ning Eesti Pakendiringluse sorteerimiskeskust. Kohtumise käigus arutleti materjalide ringlussevõtu olukorra ning sektori probleemide üle Eestis. 

“Mõistagi teeb presidendi külaskäik meile au ning pean väga õigeks, et riigipea pühendab oma tähelepanu ringmajandusega seotud teemadele. Jäätmed on ressurss ainult sellisel juhul, kui me oskame ja saame nendega ka midagi peale hakata. Eesti Keskkonnateenused on investeerinud materjalide ringlussevõttu ning plaanime seda teha edaspidigi — biogaasitehas on vaid üks väike osa sellest, mida tegelikult saaks ja peaks Eestis jäätmete materjalide ringlussevõtu perspektiivis tegema,” ütles AS Eesti Keskkonnateenused juhatuse esimees Argo Luude ning lisas, et investeeringud vajavad stabiilset keskkonda: “ringmajanduse mudelis on kõikidel süsteemi osapooltel oluline roll alates materjalide ja esemete tootjatest, kodustest jäätmekogujatest kuni ringlustehasteni.”